متن کامل خبر


 
پیام اربعین؛ زندگی واقعی و سعادتمندانه در سایه تبعیت عاشقانه از اهل بیت(علیهم السلام)

خلاصه خبر: حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت‌مدرس در گردهمایی دانشجویان خارجی مقیم تهران ضمن خیرمقدم و آرزوی بهره‌گیری هرچه بیشتر از فرصت‌های دانشجویی به ویژه در کشور اسلامی ایران با اشاره به مراسم عظیم اربعین گفتند این همه اظهار ارادت‌ها که همراه با تحمل سختی‌ها نیز می‌باشد از الطاف الهی و عشق ملت‌ها به ارزش‌های الهی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت‌مدرس در گردهمایی دانشجویان خارجی مقیم تهران ضمن خیرمقدم و آرزوی بهره‌گیری هرچه بیشتر از فرصت‌های دانشجویی به ویژه در کشور اسلامی ایران افزودند: امید است شما عزیزان هریک بتوانید رسالت خود را در مقابل ملت‌های مظلوم و ستمدیده در جهان اسلام بویژه کشورهای خود ادا کنید. ایشان با اشاره به مراسم عظیم اربعین که امروزه به یک کنگره جهانی تبدیل شده است گفتند این همه اظهار ارادت‌ها که همراه با تحمل سختی‌ها نیز می‌باشد از الطاف الهی و عشق ملت‌ها به ارزش‌های الهی است. چیزی که اراده خداوندی را برای بقای نور حسینی پشتوانه خود دارد.

ایشان سپس با اشاره به بخش‌هایی از زیارت عاشورا و ضمن سفارش به ارتباط قلبی با آن حضرت از طریق این زیارت گفتند: آنچه مهم است این است که انسان‌ها به ویژه ارادتمندان حضرت باید تلاش کنند تا زندگی و حیات فردی و اجتماعی خود را با زندگی آن بزرگواران تطبیق دهند هرچند ما نمی‌توانیم دقیقا همانند آنان زندگی کنیم اما می‌توانیم با تلاش در این مسیر، حداکثر شباهت و نزدیکی را با زندگی و حیات پاک و طیب آن بزرگواران پیدا کنیم.

دکتر فلاح رفیع در ادامه افزودند: اهل بیت پیامبر خاتم(علیهم السلام) تجسم عملی قرآن کریم هستند. لذا الگوهای روشنی برای پیروی و تبعیت عملی در همه بخش‌های زندگی می‌باشند؛ همان چیزی که قرآن کریم آن را ترسیم نموده است.

ایشان مراحل لازم برای تحقق این الگوگیری را شناخت و معرفت، عشق و محبت، تبعیت و اطاعت و تسلیم محض بودن برشمردند. وی با استناد به آیاتی از قرآن کریم از جمله « يُسَلِّمُوا تَسْلِيماً » گفتند: علت این تبعیت محض آن است که ائمه اطهار(علیهم السلام) آیینه تمام‌نمای اراده الهی می‌باشند چیزی که آنان را به مقام عصمت رسانده است. بنابراین اگر تبعیت محض آن بزرگواران محقق می‌شد زندگی انسان‌ها چه در جنبه‌های فردی و چه اجتماعی زندگی سعادتمندانه حتی در این جهان می‌شد و اکنون نیز راه سعادت در دنیا و آخرت چیزی غیر از این نیست. این همه گرفتاری‌ها، خونریزی‌ها، جنایت‌ها و کشتارها و بی‌عدالتی‌ها همه به خاطر دوری از سبک زندگی ائمه(علیهم السلام) بوده است؛ چیزی که در زیارت عاشورا از خدای متعال می‌طلبیم همین معناست. آنجا که درخواست می‌کنیم: «اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَحْياىَ مَحْيا مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتى مَماتَ محمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»؛ خدایا زندگی ما را مطابق با زندگی اهل بیت (علیهم السلام) قرار بده و مرگ ما را نیز همچنین.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس در ادامه افزودند: اگر آدمی از سبک زندگی اهل بیت(علیهم السلام) تبعیت کند مسلما مرگ او نیز در همان مسیر خواهد بود؛ چرا که انسان آنگونه می‌میرد که می‌زیید. و همانگونه زنده می‌شود و به حیات ابدی خود ادامه می‌دهد که آنگونه مرده است. پس مهم این است که ببینیم امروز و در این حیات دنیایی چگونه زندگی می‌کنیم که حیات ابدی ما همانگونه رقم خواهد خورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح‌رفیع در پایان بیان داشتند: پیام اربعین برای همه انسان‌ها زندگی عالمانه و آزادانه است همانگونه که امام صادق(علیه السلام) در زیارت اربعین فرمودند: «حسین علیه‌السلام خون قلب خود را در راه خدا ریخت تا انسان‌ها از جهالت و سرگردانی در مسیرگمراهی و ضلالت نجات پیدا کند». بنابراین راه معرفت و هدایت چیزی جز راه امام حسین(علیه‌السلام) نیست و امام جز برای این هدف خون پاک خود و یارانش را فدا نکرد.


26 آبان 1395 / تعداد نمایش : 1755