متن کامل خبر


 
برگزاری سمينار "آفريقا در مسير توسعه" با حضور سفیر جمهوری بنین در دانشگاه

خلاصه خبر: سمينار "آفريقا در مسير توسعه" به همت انجمن علمي دانشجويي جغرافياي سياسي دانشگاه، دوازدهم دي ماه در سالن ميرحسني دانشكده علوم انساني برگزار شد.

در ابتداي اين نشست تخصصي دكتر سيروس احمدي عضو هيات علمي گروه جغرافياي سياسي دانشگاه ضمن خير مقدم به حاضران در نشست و سفير جمهوري بنين در ايران، كشورهاي آفريقايي را كشورهايي در مدار توسعه عنوان كرد كه ايران مي تواند همكاري هاي خوبي را با آنها در زمينه هاي گوناگون داشته باشد.
در ادامه نعيم آكيبو سفير جمهوري بنين در ايران، به ظرفيت هاي همكاري ميان دو كشور ايران و كشورهاي آفريقايي اشاره و اظهار داشت: حضور سفارت هاي آفريقايي در ايران بدان معناست كه دو كشور اراده اي بر شناخت بهتر هم دارند و علاقه مند به برقراري روابط دوگانه هستند. ايران تاكنون سياست هاي راهبردي خود را تحت عنوان همكاري هاي اتحاديه آفريقا شروع نكرده اما اين امر در كشورهاي توسعه يافته وجود دارد.
نعیم آکیبو تصریح کرد: ایران و بنین ظرفیت های فراوانی برای گسترش همکاری دارند. بنین علاقمند به استفاده از توان و دانش فنی متخصصان ایرانی و همکاری‌های دانشگاهی است .آفریقا و بنین به همکاری با ایران نیاز دارند چرا که ایران درک عمیق‌تری از مشکلات کشورهای آفریقایی دارد.
وي گفت:‌ آفريقا سرزمين بكري است و تنوع و فراواني دامي و منابع طببعي و نيز محيط زيست به دور ازآلودگي صنعتي آفريقا از مزاياي مهم كشورهاي اين قاره است. ايران نيز در حال تجاري شدن است و مي تواند دانش خود را به اين كشور ارائه دهد و ارتباط ميان ايران و آفريقا براي هر دو كشور داراي مزايايي است و ايران به سطح خوبي از دانش و علم رسيده كه مي تواند تجهيزات خود را به آفريقا بفروشد.
وي با اشاره به موانع همكاري ميان ايران و افريقا تصريح كرد: عدم وجود سامانه ارتباطي قابل اطمينان بين ايران و آفريقا، ‌كمبود شبكه حمل و نقل هوايي و دريايي ميان دو كشور و عدم وجود يك بانك تجاري ميان ايران و آفريقا از جمله اين موانع است.
وي موقعيت منطقه اي خاورميانه را از ديگر موانع توسعه ارتباط ايران و آفريقا عنوان كرد و گفت: ايران كشوري غني و ثروتنمند و داراي منابع نفتي و گازي است و در حال حاضر به دليل عدم وجود امنيت و آرامش در منطقه خاورميانه، ‌ايران در كشورهايي مانند سوريه و عراق هزينه مي كند تا امنيت كشور خود را حفظ نمايد، در صورتي كه اگر اين امنيت در منطقه مي بود قطعا سرمايه هاي ايران مي توانست به سمت آفريقا نيز حركت كند و سرمايه گذاران ايراني راحت تر در آفريقا سرمايه گذاري نمايند.
وي كشاورزي، منابع آبي،‌ بهره وري و توسعه جنگل ها را از مهم ترين اولويت هاي همكاري ميان ايران و آفريقا عنوان كرد.
وي افزود: بهداشت و سلامت،‌آموزش پزشكان و امور امنيتي و دفاعي از ديگر مواردي است كه مي تواند در زمينه همكاري هاي دو طرف مورد توجه گيرد.
وي در پايان خاطر نشان كرد: مسئولان در جهت همكاري ميان ايران و آفريقا اراده سياسي خوبي داشته باشند و بايد با روش هاي عيني در زمينه همكاري موثر بين دو كشور، محتواي قراردادهايي كه تاكنون امضا شده است را به اجرا برسانيم.
در اين نشست دكتر حسن علي بخشي مسئول بخش تاريخ شفاهي وزارت امور خارجه و سفير سابق ايران در بوركينافاسو و سنگال در خصوص فرصت ها و چالش هاي روابط ايران و آفريقا ، اميرعلي امام جمعه شهيدي سفير سابق ايران در جمهوري دموكراتيك كنگو در خصوص تركيه و اولويت هاي روابط با آمريكا و دكتر ميثم ميرزايي تبار فارغ التحصيل دكتراي جغرافياي سياسي دانشگاه تربيت مدرس در خصوص معرفي پر منازعه ترين منطقه ژئوپليتيكي جهان پس از جنگ سرد به سخنراني پرداختند.
همچنين دو دانشجوي سنگالي دكتراي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه نيز در خصوص كشور سنگال و نيز حماسه سونجاتا كيتا صحبت هايي را عنوان كردند.


19 دی 1396 / تعداد نمایش : 1645