متن کامل خبر


 
امکان کشف مواد بیولوژیک و مخدر با دستاورد عضو هیات علمی دانشگاه

خلاصه خبر: دكتر عبدالرضا نبوي عضو هيات علمي دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر موفق به طراحی اسيلاتورهاي تراهرتز با بازدهی بالا شد که قابليت استفاده در امور تشخيصي پزشكي و سلامت، امکان ارسال دیتا با سرعت های فوق العاده بالا بر روی تراشه ها، کشف مواد بیولوژیک و مواد مخدر و ... را دارا می باشد.

دكتر نبوي در گفتگویی با توضيحاتي د رباره اين طرح اظهار داشت: فعالیت تحقیقاتی انجام شده (که در قالب رساله دکتری ارائه شده است) به طراحی اسيلاتورهاي تراهرتز با بازدهی بالا اختصاص يافته است. در ابتدا یک تئوری نوین برای طراحی این اسیلاتورها ابداع شده است، سپس بر مبنای این تئوری يك ساختاراسيلاتور 0.2 THz (200 GHz) معرفي گردیده كه در شرايط مشابه بازده تبديلDC بهRF بالاتري نسبت به سايرساختارهاي موجود دارد.
وي افزود: ساختار اسيلاتور پيشنهادی از تزويج 4 هسته اسيلاتور100 GHz تشكيل شده و خروجي اين اسيلاتورها بهمدارهاي استخراج كننده هارمونيك دوم خورانده شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه در تحلیل این فرآیند گفت: اسيلاتور پيشنهادي نسبت به ساختارهاي اسيلاتورهاي شناخته شدهي تراهرتز، بازده بهتري داشته و در يك تكنولوژي65 nm CMOS طراحي و ساخته شده است.
بر این اساس نتايج اندازه گيري نشان مي دهد، فركانس خروجي اسيلاتور بين218 GHz تا232 GHz قابل تنظيم بوده و بيشينه توان خروجي و بازده تبديلDC بهTHz اندازه گيري شده، به ترتيب 3 dBm و2.85 % است. بازده تبديلDC به THzمدار پيشنهادي از ساير اسيلاتورهاي تراهرتز با فركانس خروجي بين0.2 THz تا0.3 THz كه در تكنولوژيCMOS پياده سازي شده اند، بالاتر می باشد.
عضو هيات علمي دانشگاه با اشاره به كاربردهاي اين اسيلاتور گفت: از کاربرد های این تکنولوژی می توان به دستیابی به تصویربرداری های دقیق پزشکی برای تشخیص سرطان، تشخیص میزان سوختگی، تشخیص پوسیدگی دندان و غیره در امور سلامت اشاره كرد.
وي در پايان تصريح كرد: پیش بینی می شود تکنولوژی فوق به دلیل اینکه فاقد هر گونه ضرر و زیان برای سلول های زنده است، جایگزین اغلب دستگاههای موجود پزشکی گردد. علاوه بر این با بکار گیری تکنولوژی فوق، امکان ارسال دیتا با سرعت های فوق العاده بالا بر روی تراشه ها، کشف مواد بیولوژیک و مواد مخدر، کاربردهای امنیتی در تشخیص سلاح های نهان شده فراهم می گردد.
گفتني است نتایج این تحقیق در ژورنال IEEE Solid-State Circuit به چاپ رسيده است.


19 آذر 1396 / تعداد نمایش : 2005