متن کامل خبر


 
عضو هيات علمي دانشگاه به عنوان پژوهشگر برتر هفدهمين جشنواره تجليل از پژوهشگران برتر كشور معرفی شد

خلاصه خبر: دكتر مسعود رضائی، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی به عنوان پژوهشگر برتر گروه علوم كشاورزي و منابع طبیعی در هفدهمين جشنواره ﻣﻠﯽ ﺗﺠﻠﯿﻞ از ﭘﮋوﻫﺸﮕﺮان و ﻓﻨﺎوران ﺑﺮﺗﺮ ﮐﺸﻮر در سال جاري برگزيده شد.

دكتر مسعود رضائی، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی به عنوان پژوهشگر برتر گروه علوم كشاورزي و منابع طبیعی در هفدهمين جشنواره ﻣﻠﯽ ﺗﺠﻠﯿﻞ از ﭘﮋوﻫﺸﮕﺮان و ﻓﻨﺎوران ﺑﺮﺗﺮ ﮐﺸﻮر در سال جاري برگزيده شد.
در مراسمی که با حضور دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس ‌جمهور، بیست و سوم آذرماه جاری در مرکز همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، از پژوهشگران و فناوران برگزیده و ایده های برتر تجلیل شد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در این مراسم گفت: مقام معظم رهبري پشتیبان اصلی پژوهش در كشور هستند و در سال‌های اخیر سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در علم و فناوري و اقتصاد مقاومتي مبتني بر اقتصاد دانش بنيان چراغ راه پژوهش كشور بوده است.
دکتر محمد فرهادی در هفدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده و دوازدهمين جشنواره تجليل از ايده هاي برتر در دانشگاه شهيد بهشتي اظهار داشت:ایران با تولید 1.82 درصد علم دنیا هم‌اکنون در رتبه 16 جهان قرار دارد و در دو سال اخیر 200 دانشمند ایرانی در زمره دانشمندان برتر دنیا قرار گرفته‌اند و 2.2 درصد مقالات برتر دنیا نیز از سوی این دانشمندان ايراني منتشر می‌شود.
وزير علوم تاكيد كرد : تحقق مرجعیت علمی ايران اسلامي، توسعه نوآوری ، فناوری و تحقق دانشگاههاي کارآفرین و تحقق اقتصاد مقاومتی از طریق اقتصاد دانش‌بنیان محور برنامه ها و اقدامات وزارت علوم در سال هاي اخير بوده است.
وزير علوم گفت: براساس نقشه جامع علمی کشور توسعه کیفی قابل ملاحظه‌ای را در مراکز دانشگاهی و علمی و نیز در شتاب رشد علمی کشور در سطح جهان شاهد بوده‌ایم به طوری که امروزه مرجعیت ایران به عنوان یک کشور توسعه یافته علمی بر همگان آشکار است.
دكتر وحيد احمدي معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم و رییس ستاد ملي هفته پژوهش و فناوري در این مراسم با اشاره به اينكه نيازمند توسعه زيرساخت‌هاي مورد نياز و شبكه هاي ارتقاي علمي داخلي و خارجي و اصلاح سازوكارها و ساختارهاي مديريتي در حوزه‌هاي مختلف هستيم، برگزاري هفدهمين جشنواره تجليل از پژوهشگران و فناوران برگزيده كشور و دومين جشنواره شناسايي و توانمندسازي ايده‌هاي برگزيده (شتاب) را نمايانگر سياست‌هاي كلان و رويكرد جديد نظام علم و فناوري كشور دانست.
وی در خصوص فرآيند انتخاب پژوهشگران و فناوران اظهار داشت: پس از ارسال فراخوان در شهريورماه 1395 از سوي دبيرخانه جشنواره، مرحله اول بررسي پرونده‌ها و سوابق علمي پژوهشگران و فناوران توسط دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي و دستگاه‌هاي اجرايي و مراكز فناوري آغاز شد و در مجموع تعداد 200 پرونده پژوهشگر و 105 پرونده فناور به دبيرخانه جشنواره واصل شد.

 پژوهشگر برتر هفدهمين جشنواره

گفتنی است دكتر مسعود رضايي داراي مدرك كارشناسي شيلات محيط زيست از دانشگاه تهران، كارشناسي ارشد و دكتري شيلات از دانشگاه تربیت مدرس مي باشد. وي هم اكنون با رتبه استاد تمام پايه 24 در دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي دانشگاه مشغول به فعاليت است.
وي تاكنون 170 مقاله علمي و پژوهشي داخل و خارج ( 80 ISI و 90 فارسي) ، حدود 80 مقاله در همايش هاي داخلي و خارجي و 14 طرح تحقيقاتي (4 طرح در حال اجرا) را به انجام رسانده است.
دكتر رضايي تاكنون موفق به اخذ جوايز پژوهشي متعدد شده است كه از جمله آنها مي توان به استاد نمونه دانشگاه تربيت مدرس، برنده هشتمين جايزه بزرگ زيست فناوري دانشگاه سال 92، پژوهشگر برتر دانشگاه طي چندين سال، پژوهشگر برتر استان مازندران سال 94 ، يك در صد دانشمندان برتر جهان در سال 2015 و 2016 و نيز ثبت 8 اختراع در سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي، بنياد ملي نخبگان و اداره مالكيت فكري و ثبت اختراع اشاره كرد.
وي در گفتگويي با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه در خصوص اهميت پژوهش و تحقيق اظهار داشت: پژوهش و تحقيق از الزامات توسعه مي باشد و هر نظام آموزشي كه متكي بر پژوهش باشد مي تواند سبب بروز خلاقيت و افزايش دانايي ها گردد. فعاليت هاي پژوهشي مي تواند علاوه بر پيشرفت هاي علمي كشور، گام موثري در راستاي تامين نيازهاي جامعه بردارد.
دكتر رضايي افزود: در واقع ضمن معرفي هويت علمي كشور، عزت و استقلال آن را نيز به دنبال داشته باشد، بديهي است كه چنين مهمي نياز به يك سري زير ساخت ها دارد. اين زير ساخت ها فقط به تجهيزات و امكانات پژوهشي برنمي گردد، بلكه توجه به فرهنگ و رويه پژوهش در يك فضاي سالم پژوهشي مهم تر است. اگر چه پژوهش زمينه ارتقاي محقق از دانشجو تا استاد را به همراه دارد اما اگر زمينه ساز فناوري و اشتغال و آسايش جامعه باشد شيرين تر و ارجح تر است.
اين پژوهشگر برتر كشور تصريح كرد: در كشور ما بهترين فعاليت هاي پژوهشي صورت مي گيرد و در بهترين مجلات دنيا به چاپ مي رسد كه البته اين خوب است، اما آثار آن در جامعه ديده نمي شود، يعني اينكه بخش صنعت يا نمي تواند از آن تحقيق استفاده كند يا در حالت بدبينانه اينكه نمي خواهد بنا بر ملاحظاتي از جمله اقتصادي استفاده شود. نتيجه اينكه آن تحقيق، زمينه ساز توسعه يافتگي ما نشده است و چرايي اين امر بر مي گردد به ارتباط ضعيف بخش تحقيق و اجرا كه در جامعه مشهود است. بنابراين تا سازمان ها و نهاد هاي تصميم گير نتوانند با درك صحيح نياز جامعه و مشكلات صنعت و با اراده و عزم قوي اين ارتباط را برقرار كنند متاسفانه صنعت و پژوهش هر كدام مسير خود را مي روند.


23 آذر 1395 / تعداد نمایش : 5259