جلسه دفاع از پایان‌نامه: سارا سوایی، گروه مهندسی سازه

خلاصه خبر: ارزیابی عملکرد لرزه‌ای پل‌های مستقیم با استفاده از تحلیل‌های دینامیکی و استاتیکی غیرخطی بارافزون

• عنوان: ارزیابی عملکرد لرزه‌ای پل‌های مستقیم با استفاده از تحلیل‌های دینامیکی و استاتیکی غیرخطی بارافزون
  • ارائه‌کننده: سارا سوایی
  • استاد راهنما: آقای دکتر فرهاد دانشجو
  • استاد ناظر داخلی : آقای دکتر حمزه شکیب
  • استاد ناظر خارجی : آقای دکتر احسان دهقانی (دانشگاه قم)
  • مکان: سالن سمینار 1-دانشکده فنی و مهندسی
  • تاریخ: 1396/11/10
  • ساعت: 09:00

چکیده: یکی از اقدامات مهم در جهت رشد و توسعه هر کشور احداث راه‌ها و بزرگراه‌هاست. در این میان، پل‌ها به‌عنوان عناصر کلیدی در شبکه راه‌های یک کشور نقش مهم و منحصر به‌فردی ایفا می‌کنند. تحلیل‌های استاتیکی غیرخطی فزاینده و دینامیکی غیرخطی فزاینده از جمله روش‌های تحلیل غیرخطی سازه‌هاست كه اخیرا در مقوله طراحی و مقاوم‌سازی ساختمان‌های موجود، مورد توجه محققان و مهندسان سازه و زلزله قرار گرفته است. با این‌حال تاكنون این كار بر رویی ساختمان‌ها متمركز شده، درحالیكه كارهای انجام گرفته بر روی پل‌ها بسیار محدود است. در این تحقیق تاثیر ارتفاع پایه و طول دهانه در رفتار لرزه‌ای پل‌های بتنی با استفاده از تحلیل‌های استاتیکی غیرخطی فزاینده و دینامیکی غیرخطی فزاینده بررسی شده است. برای این منظور شش پل سه دهانه با ارتفاع پایه و طول دهانه متفاوت براساس آیین‌نامه طراحی شده و سپس تحلیل‌های استاتیکی غیرخطی فزاینده و دینامیکی غیرخطی فزاینده بر روی آن‌ها انجام شده است. تمامی پل‌ها دارای پایه‌های دو ستونه بوده، اتصال عرشه به پایه به‌صورت گیردار است. همچنین اثر اندرکنش خاک و کوله در تحلیل‌های غیرخطی درنظر گرفته شده است. روند مدل‌سازی اتخاذشده با استفاده از نتایج آزمایشگاهی مورد صحت‌سنجی قرار گرفته است. بر اساس نتایج IDA ظرفیت تغییرمکانی، رابطه منظمی با طول دهانه ندارد اما با افزایش ارتفاع پایه ظرفیت تغییرمکانی افزایش می‌یابد. با افزایش ارتفاع پایه اختلاف نتایج حاصل از تحلیل‌های پوش‌آور و IDA برای سطح عملکرد فروریزش در هر دو راستای طولی و عرضی افزایش می¬یابد. با مقایسه نتایج تحلیل‌های استاتیکی غیرخطی فزاینده و دینامیکی غیرخطی فزاینده می‌توان اظهار داشت که در منحنی ظرفیت پل، زوال مقاومت در تحلیل دینامیکی غیرخطی فزاینده در تغییرمکان‌های کمتری آغاز شده و به طوری کلی سختی پس از تسلیم حاصل از این تحلیل در مقایسه با تحلیل استاتیکی غیرخطی فزاینده مقدار کمتری است. همچنین نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد که رفتار لرزه‌ای پل وابستگی قابل توجهی در برابر نوع زلزله دارد به طوری که پل‌ها تحت زلزله‌های دارای تداوم جنبش نیرومند بیشتر، در تغییرمکان‌های کوچکتری فروریزش می‌کنند. همچنین به طور کلی پل‌های درنظر گرفته شده در این مطالعه در برابر زلزله‌های حوزه نزدیک ظرفیت تغییرمکانی بیشتری از خود نشان داده و در تغییرمکان‌های بزرگتری دچار فروریزش می‌شوند.
کلمات کلیدی: رفتار لرزه‌ای پل، تحلیل استاتیکی غیرخطی فزاینده، تحلیل دینامیکی غیرخطی فزاینده، صحت‌سنجی، مطالعه پارامتریک، تحلیل غیرخطی.

8 بهمن 1396 / تعداد نمایش : 1751